Smashburgare med karamelliserad lök och tryffelmajonäs

 
Smashburger är en teknik där man tar en färsboll och pressar ner med ett ordentligt tryck i en riktigt het stekpanna helst gjutjärnspanna. Köttet får en god krispig crust som resulterar i en riktigt saftig burgare. Många kända hamburgerhak som shakeshack och in and out använder denna metod. 
Denna burgare är en riktig umami upplevelse saftigt burgare med underbar stekyta , sötman från den karallameriserade löken och den himmelska smaken av tryffel i majon. Det här en riktigt håll käften burgare som smälter i munnen man vill aldrig att den ska ta slut.
 
Ingredienser
Högrevsfärs (100 g varje köttpuck)
3 gula lökar
2 skivor cheddarost
Tryffelmajo (jag använde ica selections tryffelmajo)
Brioche bröd 
salt/peppar
smör/olja
 
Gör så här :
 
1. I en stekpanna (jag föredrar gjutjärn) klicka i en rejäl klick med smör och ringa lite neutral olja (jag använde rapsolja). Hacka löken och fräs den på låg värme (ungefär 30-40 min salta löken efter smak rör om lite då och då. 
 
2. Sätt ugnen på 220 grader bred sedan smör på briochebrödet rosta brödet i ugnen tills det är gyllene brunt.
 
3. Forma färsen till 2 bollar (100 g varje boll) viktigt att inte överarbeta färsen. I en het gjutjärnspanna tillsätt lite neutral olja. Lägg köttpuckarna i stekpannan jag använder en hamburgerpress pressa ner köttet cirka 10 sek det är då den härliga stekytan skapas. Salta och peppra sedan köttet stek ca 1-2 minuter när du ser att köttsaften börja komma från ovansidan är det dags att vända salta och peppra den sidan med. Lägg sedan på cheddarosten och låt den smälta över köttet. Nu är köttet klart.
 
4. Nu är det dags att montera burgaren bred tryffelmajon på undersidan lägg på köttet och toppa med massa karamelliserad lök. Njut av din goda håll käften burgare.
 
 
 
2018 - fredagsmys - hamburgare - högrevsburgare - smashburger - tryffelmajonäs - vardag